HTML

Hitel

Hitel információs oldal. Segít eligazodni a hitelek, finanszírozási lehetőségek, állami támogatások világában. Hírek, aktualitások.

Friss topikok

  • csaladterapia budapest: @TBALAZS: Egyetértek. Én is úgy vélem, hogy hosszabb távon sajnos nem zárható ki a további gyengül... (2009.03.15. 23:56) Fellélegezhetünk? - 290-et közelítette az euró
  • Hitel központ: Az alábbi honlapon is lehet találni erről még információkat. (2007.05.17. 09:00) Hitel iskola

Megszűnik a szocpol, a kamattámogatás, mégsem lesz roham addig a lakáshitelek miatt

2009.04.09. 16:22 hiteles

A bankok beszámolói szerint rendkívüli mértékben leült 2009 első hónapjaiban a hazai lakáshitelpiac. Ez a visszaesés a piaci szereplők szerint már egyáltalán nem magyarázható szezonális hatásokkal, hanem a kereslet hirtelen – és tartósnak ígérkező – elapadásának a következménye.

Az erőteljes lassulás a statisztikákon is látszik: az MNB adatai szerint februárban mindössze 11 milliárd forinttal nőtt a háztartásoknál kinnlévő lakáshitel-állomány, s a még impozánsnak tűnő éves növekedést is jórészt a forint gyengülése okozta. Az állami támogatások – kamattámogatás, szocpol – várható megszűnésétől ugyanakkor nem tartanak túlságosan a piaci szereplők, és nem készülnek különösebb rohamra sem a kedvezményeket az utolsó pillanatokban kihasználni igyekvő ügyfelek részéről.

Ez utóbbi azzal magyarázható, hogy a támogatásokra jogosultak körét igen szigorúan szabályozzák, és a bírálathoz szükséges dokumentáció összegyűjtése is időigényes feladat. Az államnak mindenesetre jól jönne a támogatott hitelek kiiktatása a rendszerből, hiszen az ez év februárjáig terjedő két év alatt több mint 660 milliárd forintot fizetett ki lakástámogatás címén a költségvetés.

Teljes cikk: http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=268562 - VG.hu

komment

Címkék: hitel lakáshitel szocpol jelzáloghitel hitelválság kamattámogatás

süti beállítások módosítása