HTML

Hitel

Hitel információs oldal. Segít eligazodni a hitelek, finanszírozási lehetőségek, állami támogatások világában. Hírek, aktualitások.

Friss topikok

 • csaladterapia budapest: @TBALAZS: Egyetértek. Én is úgy vélem, hogy hosszabb távon sajnos nem zárható ki a további gyengül... (2009.03.15. 23:56) Fellélegezhetünk? - 290-et közelítette az euró
 • Hitel központ: Az alábbi honlapon is lehet találni erről még információkat. (2007.05.17. 09:00) Hitel iskola

AXA Bank hitel ackió

2009.12.08. 12:16 hiteles

Értékbecslési díj elengedése:
Lakáshitel és jelzáloghitel igénylése esetén a bank átvállalja, és utólag jóváírja az ügyfél számláján az értékbecslés, amennyiben az ügyfél "Kamathozó" magánszámlát nyit, és jövedelmét erre utaltatja, havonta két utalást bonyolít róla, valamint az önkéntes, vagy magánnyugdíjpénztárát az AXÁ-hoz átviszi.

Forrás: AXA Bank hitel akció

Címkék: bank hitel lakáshitel axa jelzáloghitel banki hitel hitelek axa bank

Drágulnak az MKB hitel konstrukciói

2009.05.18. 11:05 hiteles

2009. május 15-től az MKB Bank lakossági ingatlanfedezetű hitelek vonatkozásában az alábbi díjtételeket is alkalmazza:

 • Igénylési díj: 40.000,- Ft.

Az Igénylési díj tartalmazza a hitelbírálat részeként felmerülő első ingatlanértékelés díját. Több hitelkérelem egyidejű benyújtása, vagy azonos/ egy hitelcélhoz kapcsolódó több ingatlan fedezetként történő befogadása esetén is egyszer kerül felszámításra. Új építésű társasházi lakás finanszírozása esetén az Igénylési díj az albetét létrejöttekor szükséges végleges hitelbiztosítéki érték, illetve piaci érték megállapításának költségét is tartalmazza. A hiteligénylési díj a hitelbírálattól függetlenül, minden esetben felszámításra kerül.


MKB Ingatlanhitel, valamint MKB Magánhitel igénylésekor, amennyiben 100 nm feletti kereskedelmi jellegű ingatlan, vagy jövedelemteremtő ingatlan kerül bevonásra, a hiteligénylési díj 80.000,- Ft. Felszámítására a 2009. május 15-től befogadott új igénylések esetében kerül sor.

 

 • Ügyintézési díj: 3.000,- Ft/ingatlan/alkalom

Az ügyintézési díj a hiteligényléskor, valamint a kölcsön első folyósításakor esedékes, a folyósításhoz szükséges Takarnet lekérdezés ellentételezésére szolgál.
Felszámítására a 2009. május 15-ét követően benyújtott kérelmek esetében kerül sor.

A fenti díjtételek ellensúlyozására az MKB Bank egyidejűleg visszavonásig akciót hirdet a szerződéskötési díjra vonatkozóan, mely keretében a szerződéskötési díjak az alábbiak szerint alakulnak:

 • Standard kondíciók: 0,75%
 • Kiemelt kondíciók: 0,50%
 • Fészekrakó hitel: 0,50%

 

Az MKB Hitelcsúcs termékek esetében szerződéskötési díjkedvezményt nem hirdet a Bank.

A fent ismertetett kondíciók a 2009. április 30-án meghirdetett, május 15-től hatályos kondíciós listákban kerülnek meghirdetésre.

Szerző: Lakáshitel pont

Címkék: bank hitel lakáshitel jelzáloghitel hitelválság banki hitel mkb hitelek hitelügyintézés hitelközvetítés

Lakáshitel és MNB

2009.04.13. 07:35 hiteles

A svájci frank hitellel rendelkezők nagy része, kb. 70%-a 150 és 165 forintos frankárfolyam között vette fel hitelét, az ő törlesztő részleteik csak a forintárfolyam gyengülése miatt nagyjából 20-30%-kal emelkedtek az elmúlt néhány hónapban - derül ki a Magyar Nemzeti Bank e héten közreadott, "Jelentés a pénzügyi stabilitásról" című kiadványából. Az MNB szakértői azt jósolják, a törlesztő részletek megemelkedéséből fakadó nemfizetési arány romlása idén sem lesz drasztikus a lakáshitelesek magas fizetési hajlandóságának köszönhetően.

 Lakáshitel ügyintézés

Megszűnik a szocpol, a kamattámogatás, mégsem lesz roham addig a lakáshitelek miatt

2009.04.09. 16:22 hiteles

A bankok beszámolói szerint rendkívüli mértékben leült 2009 első hónapjaiban a hazai lakáshitelpiac. Ez a visszaesés a piaci szereplők szerint már egyáltalán nem magyarázható szezonális hatásokkal, hanem a kereslet hirtelen – és tartósnak ígérkező – elapadásának a következménye.

Az erőteljes lassulás a statisztikákon is látszik: az MNB adatai szerint februárban mindössze 11 milliárd forinttal nőtt a háztartásoknál kinnlévő lakáshitel-állomány, s a még impozánsnak tűnő éves növekedést is jórészt a forint gyengülése okozta. Az állami támogatások – kamattámogatás, szocpol – várható megszűnésétől ugyanakkor nem tartanak túlságosan a piaci szereplők, és nem készülnek különösebb rohamra sem a kedvezményeket az utolsó pillanatokban kihasználni igyekvő ügyfelek részéről.

Ez utóbbi azzal magyarázható, hogy a támogatásokra jogosultak körét igen szigorúan szabályozzák, és a bírálathoz szükséges dokumentáció összegyűjtése is időigényes feladat. Az államnak mindenesetre jól jönne a támogatott hitelek kiiktatása a rendszerből, hiszen az ez év februárjáig terjedő két év alatt több mint 660 milliárd forintot fizetett ki lakástámogatás címén a költségvetés.

Teljes cikk: http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=268562 - VG.hu

Címkék: hitel lakáshitel szocpol jelzáloghitel hitelválság kamattámogatás

Tovább erősödött a forint

2009.04.06. 20:28 hiteles

Ma a 292 Ft/Euro árfolyamot is elérte a forint erősödése, így az elmúlt két hónap legerősebb árfolyamát produkálta a forint.

Ez jelentős könnyebbséget jelenthet a devizahitelesek számára.

Címkék: pénz forint deviza devizapiac

Alkotmányellenes rész a szocpol szabályozásában

2009.04.06. 11:07 hiteles

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendeletnek azt az előírását, amely szerint közvetlen állami támogatás (szocpol) csak akkor jár, ha az igénylő az önkormányzati vagy szolgálati lakás bérleti jogáról írásban lemondott és a bérbeadó azt - szintén írásban - elfogadta. A határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Címkék: hitel szocpol

Aegon Bank hitel akció

2009.04.02. 16:44 hiteles

Értékbecslési díj akció 2009

Az akció időtartama:

Az akcióban azok a kölcsönügyletek vesznek részt, amelyeknél az "Átvételi elismervényen" szereplő dátum (vagyis a hiánytalan dokumentumok benyújtásának időpontja) 2009. január 19. és 2009. december 31. közé esik (a határidő kezdő és utolsó napját egyaránt beleértve).

Igénybe vehető kedvezmények

  Életbiztosításhoz kapcsolódó akció

  Az adós számára a kölcsönfolyósítást követő első banki munkanapon visszautalja a bank a megfizetett teljes Értékbecslési díjat minden ingatlanra (30.000 Ft/ingatlan), amennyiben a kölcsönszerződés megkötésekor az Adós vagy az Adóstárs vagy a Kezes az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. által visszaigazolt újonnan kötött életbiztosítási ajánlattal rendelkezik az AEGON Magyarország Biztosító Zrt.-nél.

  Lakásbiztosításhoz kapcsolódó akció

  A megfizetett Értékbecslési díj felét (azaz 15.000 forintot) a bank a kölcsönfolyósítást követő első banki munkanapon visszautalja, azon a kölcsönügyletbe fedezetként bevont ingatlanok esetén, amelyre vonatkozóan a folyósítás feltételeként a bank javára szóló záradékkal ellátott, újonnan megtett lakásbiztosítási ajánlatot vagy korábban megkötött lakásbiztosítási szerződéssel rendelkezik az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt-nél.

  Magánnyugdíjpénztári tagsághoz kapcsolódó akció

  A megfizetett Értékbecslési díjból minden ingatlan vonatkozásában társaságunk a kölcsönfolyósítást követő első banki munkanapon 5.000 forintot visszautal, azon a kölcsönügyletbe fedezetként bevont ingatlanok esetén, ahol az Adósra vagy az Adóstársra vagy Kezesre vonatkozó magánnyugdíjpénztári tagsági jogviszonyt kezdeményez, és ezt az AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpéntár a folyósításig visszaigazolja.

Az akció a kölcsönügyletbe fedezetként bevont legfeljebb két ingatlan esetén érvényesíthető, a további fedezetek tekintetében a mindenkor hatályos értékbecslési díj fizetendő.

Címkék: bank hitel pénz lakáshitel jelzáloghitel banki hitel hitelek hitelügyintézés aegon hitel

Hitel és lízing akciók

2009.04.01. 16:06 hiteles

Az alábbi honlapon állandóan frissítve megtalálható az összes bank jelenleg futó hitel és lízing akciója: Lakáshitel pont

Címkék: bank hitel lakáshitel otp lízing lakáslízing unicredit jelzáloghitel banki hitel mkb hitelek hitelkiváltás hitelügyintézés személyi kölcsön hitelközvetítés

Vállalkozói lakásépítési hitel

2009.03.30. 19:13 hiteles

Az OTP Bank évtizedes hagyományokra tekint vissza a lakáspiac valamennyi szereplőjének nyújtott pénzügyi szolgáltatások terén. Az állam által biztosított kamattámogatás segítségével kedvező feltételek mellett finanszírozhatja eladás vagy bérbeadás céljára lakásokat építő vállalkozását.

A hitelfelvétel célja lehet

 1. Magánszemély részére értékesítés céljára lakás(ok) építtetése, vagy
 2. bérbeadás céljára lakás/ok/ építtetése, amennyiben - önkormányzatok, közhasznú társaságok és lakásszövetkezetek kivételével - az építtető vállalja, hogy a kamattámogatás igénybevételével létrehozott bérlakást a vele tulajdonosi kapcsolatban vagy munkaviszonyban nem álló magánszemélyek részére legalább 20 évre bérbe adja vagy a bérbeadásra vállalt időszak alatt értékesíti, ill. ennek nem teljesülése esetén az igénybevett támogatást kamataival együtt visszafizeti.

Kinek ajánljuk?

Azon

 • jogi személyeknek,
 • jogi személyiség nélküli társaságoknak,
 • egyéni vállalkozóknak,

akik:

 • magánszemély részére értékesítés vagy bérbeadás céljára lakást építtetnek, és vállalják, hogy a lakást legalább 20 évig bérbe adják,
 • az OTP Banknál vezetnek bankszámlát és vállalják, hogy a lakások értékesítéséből származó bevételt (foglaló, vevői előleg, vételár) az OTP Banknál erre a célra megnyitott elkülönített zárolt bankszámlára fizettetik be.
 • kijelentik, hogy más hitelintézetnél ill. az OTP Bank más egységénél nem áll fenn a hitelkérelemben megjelölt célhoz kapcsolódóan hitelük.

 

Címkék: bank hitel lakáshitel otp banki hitel hitelek hitelkiváltás hitelügyintézés hitelközvetítés

Megszűnik a szocpol és a kamattámogatott hitel?

2009.03.30. 12:30 hiteles

Amennyiben a Bajnai csomagot végigviszik, akkor olyan régóta meglévő és hasznos állami támogatásoknak vethet véget, mint a szocpol, és a kamattámogatott forint hitel.

Ennek az előnye a kiadások csökkentése lenne az állam számára, de komoly hátránya lehet, hogy így az emberek még inkább rá lesznek szorítva a devizában való eladósodásra. A szocpol hiánya pedig az ingatlankereskedelemre nyomhatja rá a bélyegét. Így összességében lehet, hogy többet veszít vele az ország, mint amennyit nyer.

Címkék: bank hitel pénz lakáshitel forint jelzáloghitel hitelválság banki hitel hitelek hitelkiváltás hitelügyintézés hitelközvetítés

Február legfurcsább hitel keresőszói

2009.03.28. 10:21 hiteles

A goggle alapján ezek voltak a február hónap legfurcsább hitel keresőszói.

story hitel

tv hitel

gb hitel

0 hitel

uzsora hitel - furcsa, hogy valaki direkt ilyet akar felvenni és erre keres rá.

t hitel

g hitel

kézből kézbe hitel

Címkék: bank hitel lakáshitel jelzáloghitel hitelválság banki hitel hitelek hitelkiváltás hitelügyintézés vállalkozói hitel hitelközvetítés

Legkeresettebb hitel szóösszetételek

2009.03.28. 09:00 hiteles

Februárban az emberek a google szerint leginkább az alábbi szavak keresésével próbáltak hitel témában tájékozódni:

lakáshitel 301 000

hitel 165 000

hitelek 40 500

személyi hitel 8 100

bank hitel 5 400

hitel kalkulátor 5 400

otp hitel 4 400

lakáshitelek 3 600

osztrák hitel 3 600

autó hitel 2 900

lakás hitel 2 900

hitel bar 2 400

ingatlan hitel 2 400

személyi hitelek 2 400

gyors hitel 1 900

jelzálog hitel 1 900

vállalkozói hitel 1 900

autó hitel 1 600

banki hitel 1 600

banki hitelek 1 600

hitel kiváltás 1 300

közalkalmazotti hitel 1 300

lakásvásárlási hitel 1 300

szabad felhasználású hitel 1 300

szabadfelhasználású hitel 1 300

hitel bar listásoknak 1 000

online hitel 1 000

Címkék: bank hitel lakáshitel jelzáloghitel hitelválság banki hitel hitelek hitelkiváltás hitelügyintézés vállalkozói hitel