HTML

Hitel

Hitel információs oldal. Segít eligazodni a hitelek, finanszírozási lehetőségek, állami támogatások világában. Hírek, aktualitások.

Friss topikok

  • csaladterapia budapest: @TBALAZS: Egyetértek. Én is úgy vélem, hogy hosszabb távon sajnos nem zárható ki a további gyengül... (2009.03.15. 23:56) Fellélegezhetünk? - 290-et közelítette az euró
  • Hitel központ: Az alábbi honlapon is lehet találni erről még információkat. (2007.05.17. 09:00) Hitel iskola

Az egész régióban erősödtek a valuták

2009.03.13. 10:01 hiteles

A térségi valuták - köztük a forint - számottevően erősödtek előbb a jen gyengülése, majd a svájci frank leértékelődése miatt. Az eurót ismét 299,15 forinton jegyezték csütörtök délután Budapesten, egy kicsit alacsonyabban a jelenleg lélektani határnak tekintett 300 forintnál.

A japán jen a kedvezőtlen japán növekedési várakozások miatt, a svájci frank pedig a jegybanki kamatcsökkentés miatt gyengült. A forint javulását elemzők azzal is magyarázzák, hogy a piac mindinkább hisz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) beavatkozásában. Számos kedvezőtlen adat látott ugyanakkor napvilágot csütörtökön.

Az Európai Központi Bank (EKB) havi jelentése szerint a tényleges drágulás a gazdaságok gyengébb teljesítménye miatt kisebb lesz az euróövezetben a bank inflációs előirányzatánál. Az EKB szakértői átlagban 0,4 százalékos inflációt jósolnak az euróövezetben 2009-re. A globális és az euróövezeti kereslet is meglehetősen lanyha marad az idén, csupán 2010-ben várható fokozatos élénkülés.

Jean-Claude Trichet az euróövezeti központi bankok és az orosz központi bank értekezletén Bécsben azt mondta: az idén számos országban recesszió lesz, de a legtöbb közgazdász fokozatos fellendülésre számít jövőre. Nem tartanak ugyanakkor egyetlen ország fizetésképtelenségétől sem Európa keleti felében. Az európai munkáltatók szakmai szövetsége szerint az idén rosszabb lesz az Európai Unió gazdasági teljesítménye, mint amire az Európai Bizottság számít. Az idén átlagosan 2,2 százalékkal csökken a hazai össztermék (GDP) az EU-ban, és 2,1 százalékkal az euróövezetben. Az Európai Bizottság januárban még azt jósolta, hogy a 27 tagországban 1,8 százalékkal, az eurót használó országokban 1,9 százalékkal zsugorodik a gazdaság az idén átlagosan.

 

Teljes cikk: http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=264554 - Vg.hu

komment

Címkék: bank hitel pénz lakáshitel forint deviza lízing lakáslízing jelzáloghitel devizapiac hitelválság banki hitel hitelek hitelkiváltás személyi kölcsön hitelközvetítés

süti beállítások módosítása