HTML

Hitel

Hitel információs oldal. Segít eligazodni a hitelek, finanszírozási lehetőségek, állami támogatások világában. Hírek, aktualitások.

Friss topikok

  • csaladterapia budapest: @TBALAZS: Egyetértek. Én is úgy vélem, hogy hosszabb távon sajnos nem zárható ki a további gyengül... (2009.03.15. 23:56) Fellélegezhetünk? - 290-et közelítette az euró
  • Hitel központ: Az alábbi honlapon is lehet találni erről még információkat. (2007.05.17. 09:00) Hitel iskola

Ne higgyünk el mindent a banknak

2009.03.23. 10:28 hiteles

A 2008-ban elindult hitelválság elindulása után a legtöbb Magyarországon lévő bank nehéz helyzetbe került. Többségében likviditási gonddal küzdöttek és némelyiket csak egy hajszál választotta el attól, hogy amerikai társaik példáját követve csődöt jelentsenek. Ugyanakkor a régi Posta Bank esetét figyelembe véve, a lakosság elől ezt maximálisan el kellett titkolniuk, mivel egyértelmű volt, hogy amelyikről először tudódik ki a csődközeli helyzet, az elsőként zárhat be, a lakossági reakcióknak köszönhetően.

Mit tehet ebben a helyzetben egy bank? Hogyan tudja a hitelkihelyezést zavartalanul folytatni, úgy hogy közben mégse kelljen egy új hitelt se folyósítania?

Ezekre a kérdésekre adott banki válaszokat tekintjük át írássorozatunkban. Mivel nem célom egyik bankot, illetve belső informátoromat se kellemetlen helyzetbe hozni a zömében belső információik, trükkjeik kiszivárogtatásával, így a bankokat nem fogom megnevezni, bár azt nem ígérem, hogy nem fog a kedves olvasó mégis névtelenül is ráismerni azokra. A megosztott információk többsége médiában megjelent banki nyilatkozatokból, ügyfelek tapasztalataiból származik, és csak egy kis része jött belső forrásból.

Szerző: Hitel és Lízing Centrum

komment

Címkék: bank hitel pénz lakáshitel forint deviza lízing lakáslízing jelzáloghitel devizapiac hitelválság banki hitel hitelek hitelkiváltás hitelügyintézés személyi kölcsön vállalkozói hitel hitelközvetítés

süti beállítások módosítása